Santa Teresa – Teresa Gesha – Corvus kava

Otkrivanje: Pull & Pour primio je uzorke kave za ovaj post, međutim, kao i uvijek, sva su mišljenja 100% moja.

Finca Santa Teresa jedna je od najpoznatijih i najcjenjenijih farmi u Panami i uvijek sam bio impresioniran kavom koju proizvode. Corvus Coffee nedavno je predstavio četiri svoje Geshe u svojoj rezervnoj seriji (Teresa Washed Gehsa, Sophie Natural Gesha, Summer Natural Gesha i Estribi Natural Gesha). Ova Teresa Gesha mi je bila najdraža sa seta i jedna od mojih najdražih kava godine.

Kava je započela mirisom čistog, slatkog cvijeća koji je bio sofisticiran i složen. Okus me podsjetio na slatke limunske citruse, jagode i čisto cvijeće. Cijeli profil imao je povišenu prisutnost koja je dolazila od bujnog i svilenkastog, ali vrlo strukturiranog osjećaja u ustima. Slatkoća je bila voćnog tona s narančastim citrusnim tonovima. Kava je bila tako čista i uravnotežena i utjelovila je toliko klasičnog Geshinog profila koji toliko volim.

Donja linija

Moje omiljene Geshe su slatke, složene i čiste. Ova Teresa Gesha iz Corvus Coffeea bila je sve te stvari i više od toga. To je vrlo posebna kava i svatko tko je imao sreću uloviti puštanje uživat će u kuhanju.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *