Plant Junkie otvara koncept zdrave veganske brze hrane u New Yorku i Chicagu

Ovisnik o biljkamanovi koncept brze hrane specijaliziran za biljnu kuhinju koja je bolja za vas, najavljuje da je sada otvoren na nekoliko lokacija diljem New Yorka i Chicaga.

“Vjerujemo da dobra hrana treba biti ukusna i dobra za vas”

Osnovan od strane njujorškog ugostitelja Nata Milnera i kuhara Hirantha Jaysinghea, jelovnik Plant Junkie fokusiran je na ponudu ukusne, zdravije alternative tradicionalnoj brzoj hrani koja nadilazi hamburgere.

Jelovnik koncepta sadrži raznolik izbor globalno inspiriranih jela biljnog podrijetla, u rasponu od zdjelica i salata do hamburgera, sendviča i priloga. Istaknuta predjela uključuju Bangkok Curry Bowl (Rezanci od kikirikija, pečeni crveni curry tofu, azijski kupus, kokosov kelj, hrskavi korijen lotosa), šrilankanska Buddha Bowl (žuta basmati riža, curry od slanutka, seitan curry, kokosov kelj, hrskavi papadum) i njujorška “pileća” cezar salata .

Plant Junkie Bangkok zdjela
Bangkok zdjela za curry © Plant Junkie

Konceptni sendviči uključuju The Hipster (hrskavi sojini „pileći” kotleti, zelena salata, rajčica, luk, kiseli krastavci, ranč), Po Boy Swag (južnjački prženi seitan, zelena salata, rajčica, kiseli krastavac od luka, chipotle majoneza) i Wicked Meatball Sandwich.

Više od hamburgera

Prema Plant Junkieju, sve njegove stavke jelovnika koriste prirodne sastojke iz održivih izvora i ponudu opcije bez glutena i bez soje.

“Oduševljeni smo što radimo u Urbanspaces u New Yorku”, rekao je Nat Milner, suosnivač. „Kao i sami Njujorčani, znamo da postoji sve veća potražnja za brzom hranom biljnog podrijetla koja je više od pukih ‘hamburgera i krumpirića’ ili ‘napravite vlastitu salatu’. Imamo ugodnu superhranu u ponudi, ukusne trljačice koje će utažiti vašu glad, ali vas neće vratiti u ured da provedete poslijepodne u komi od hrane.”

Plant Junkie NYC kupci
© Ovisnik o biljkama

Plant Junkie je sada otvoren za ručak i večeru na nekoliko Urbanspace lokacija za preuzimanje i dostavu u New Yorku (152 W 52, 124 E 14th230 Park i 100 Pearl.) i Chicago (15 West Washington.)

“Naš cilj s Plant Junkieom je učiniti biljnu prehranu pristupačnom i pristupačnom svima”, kaže Hiranth Jaysinghe, suosnivač Plant Junkieja. “Vjerujemo da bi dobra hrana trebala biti ukusna i dobra za vas, te da bi također trebala biti dobra za okoliš. Zato u svim našim jelima koristimo samo najsvježije, najodrživije sastojke.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *