Odnijeli smo kući pet medalja na Golden Beanu 2022
29. kolovoza 2022. (Objavljeno: 22. kolovoza 2022.)


Crimson Cup NARSA Natural osvojila je zlatnu medalju na Sjevernoameričkom zlatnom grahu 2022Crimson Cup NARSA Natural osvojila je zlatnu medalju na Sjevernoameričkom zlatnom grahu 2022S pet zlatnih, srebrnih i brončanih medalja na natjecanju u prženju Golden Bean North America 2022. ponovno smo osvojili mjesto među najboljim pržionicama kave na kontinentu.

Kao rezultat toga, Crimson Cup osvojio je drugo mjesto u Chain Store/Franchise Championshipu.

“Ponosni smo što je naša kava stalno među najboljima u Sjevernoj Americi”, rekao je direktor održivosti Brandon Bir. “Sudjelovanje u Zlatnom zrnu i drugim natjecanjima kave pomaže nam da ostanemo na vrhu naše igre kave.”

Najveći na svijetu prženje kave natjecanje se održalo od 17. do 20. kolovoza u Columbusu, Ohio, privukavši preko 700 prijava iz sjevernoameričkih pržionica.

Pržionice kave okupile su se kako bi se umrežile, poboljšale svoj osobni razvoj, kušale najbolje sjevernoameričke pržene kave i natjecale se za trofeje i medalje.

Dana 16. kolovoza, više od 75 pržitelja kave okupilo se u Crimson Cup Innovation Lab-u na događaju dobrodošlice Golden Bean prije nego što je natjecanje počelo sljedeći dan.

Naše medalje su uključivale:

  • Srebrna medalja za Wayfarer mješavina kava u kategoriji 7, trgovački lanac Espresso.
  • Brončana medalja za Wayfarer Blend u kategoriji 8, lanci trgovina na bazi mlijeka.
  • Brončana medalja za CRIMSON Espresso mješavina u kategoriji 7, lanac trgovina Espresso.
  • Zlatna medalja za NARSA Prirodna kava u kategoriji 9, filtar lanaca trgovina.
  • Brončana medalja za Colombia Special Process u kategoriji 9, filtar lanaca trgovina.

Ukupni rezultati ovih kava pridonijeli su našem plasmanu na prvenstvo.

Kako bi odredili pobjednike, suci Zlatnog graha koristili su format slijepog kušanja za ocjenjivanje prijava u 12 različitih kategorija i metoda kuhanja. Dodijelili su zlatne, srebrne i brončane medalje u svakoj od kategorija i odabrali sveukupne šampione Golden Bean i Chain Store/Franchise.

Licencirani Coffee Q Grader, Brandon profilirao je unose Crimson Cupa i služio kao sudac kategorije za natjecanje.

“Natjecanja poput Zlatnog zrna pokazuju naporan rad malih uzgajivača kave koji proizvode neke od naših omiljenih kava,” rekao je. “Jedva čekam reći našim prijateljima iz NARSA-e kako je njihova kava bila dobra!”

NARSA (NEGOCIACIONES AGROINDUSTRIAL AREVALO SA) je zadruga za kavu sa sjedištem u regiji Junin u Peruu.

Osnivač NARSA-e Don Julio Abel Arevalo Tello i njegov tim usredotočeni su na pomoć malim uzgajivačima kave i kakaovca u peruanskom središnjem gorju i regijama Amazone da dobiju pristup tržištu diljem Perua i šire.

Brandon i njegov tim surađuju s NARSA-om od 2014. kao dio naše jedinstvene inicijative Friend2Farmer, putem koje ostvarujemo ekonomski, ekološki i društveni utjecaj u zajednicama koje uzgajaju kavu.

“Naše dugo partnerstvo pomaže nam u nabavi iznimnih kava kao što je NARSA Natural, dok uzgajivače kave pravedno nagrađujemo za njihov naporan rad”, rekao je Brandon. “Na primjer, Peru nije poznat po kavi sa sušenim voćem, ali otkrili smo dvije prave osobine kroz ove veze – NARSA Natural i Prirodni Geshakoja je bila finalist za nagradu Good Food 2021.”

Mješavina Caturra, Typica i Bourbon sorti kave uzgojenih na 1850 metara nadmorske visine, NARSA Natural ubrana je i fermentirana u Alto Sanchiriu, Peru.

Nakon branja zrelih trešanja, NARSA-ina posada koristila je spremnike od nehrđajućeg čelika za kontroliranu fermentaciju tijekom 48 sati. Trešnje su zatim prevezene i osušene na sušnicama u sjedištu NARSA-e u La Mercedu. Proces sušenja trajao je otprilike dva.

“S okusnim notama slatkiša od lubenice i papaje, u ovoj šalici nalazimo mnoštvo složenosti dubokog tamnog voća”, rekao je Brandon. “Suci Zlatnog graha su se složili!”

Wayfarer Blend Crimson Cupa osvojio je medalje na ranijim natjecanjima Golden Bean. Ova mješavina, čije ime naziva “traveler”, koristi rotirajući niz trenutačnih usjeva kave kako bi se istaknula korištenjem svih metoda kuhanja, uključujući espressoserija, i jedna šalica.

“Ova mješavina bi uvijek trebala imati note voća i karamele s medijumom kiselost i srednje tijelo”, rekao je Brandon. “Kao espressoWayfarer Blend trebao bi izgledati poput javorovog sirupa koji izlazi iz stroja i trebao bi imati note orašastih plodova i čokolade.”

Novi CRIMSON Espresso Mješavina kombinira dvije rijetke i izuzetne kave kako bi proizvela nijansiranu šalicu s okusnim notama limete, zrnca kakaa i pudinga od vanilije.

Mješavina spaja Natural Gesha kavu od trešnje koju uzgaja Hector Portocarerro u Oxapampa, Peru, s potpuno opranom Kinini AA craft kavom koju uzgajaju članovi Kinini AA zadruge u okrugu Rulindo u Ruandi.

Brandon i naš tim za prženje stvorili su mješavinu ograničenog izdanja za dijeljenje s profesionalcima kave SCA Expo 2022 u Bostonu.

“Cilj je bio smanjiti količinu od četiri do osam unci mlijeka, očuvajući jaku prisutnost kave bez prženja kave do tamnijeg, karboničnog profila”, rekao je.

Da biste iskusili nagrađivane kave Crimson Cup, posjetite CRIMIZON kavana u Easton Town Centeru u Columbusu ili Crimson Cup Coffee Shops u Columbusu, Tallmadgeu ili West Chesteru, Ohio.

Naručite kavu za kućnu pripremu na CRIMIZON i Grimizna čaša web stranice. Vrećica ili kutija od 12 unci prodaje se za 16 do 20 dolara, ovisno o kavi.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *