Nove opcije Chemex filtera iz Lardere » CoffeeGeek

Chemex je moja omiljena metoda kuhanja otkako sam počela uživati ​​u kavi. Moj prvi posao bariste bio je u trgovini koja je imala desetak njih u redu za prilagođena, individualna piva. Nakon lončića, Chemex je bio prvi “ozbiljniji” aparat za kavu koji sam kupio za vlastite potrebe.

U našoj smo trgovini koristili filtre Able Kone, a dobio sam nekoliko odbačenih materijala za korištenje kod kuće, uključujući originalnu i V2 verziju Konea. Sviđaju mi ​​se zbog napitka s više tijela i tvari. Ponekad samo želim super čistu šalicu koja predstavlja više kiselosti i delikatnih nota, a Chemex papiri to uvijek isporučuju.

Stvar je u tome što nisam mogao kupiti četvrtaste filtere Chemex po razumnoj cijeni od početka pandemije. Čini se da su posvuda rasprodani ili su, kada su navedeni, po prenapuhanim cijenama. Vidio sam ih čak 28 dolara za kutiju od 100! Barem je to moje iskustvo, a nije bilo mnogo opcija za filtre treće strane. Melitta ih sigurno ne radi.

Sada postoji zanimljiva opcija. Lardera pržionice kave sada prodaje “djevičansko drvo” japanske proizvodnje (je li to dobra stvar?) povezani četvrtasti papirnati filtri za Chemex modele 6, 8 i 10 šalica

(napomena ur. – dobro radi i u starim Chemex modelima s 12 i 13 šalica).

Lardera je nedavno poslala neke od njih CoffeeGeeku i ja sam mogao kuhati s njima. Djeluju točno kao Chemex kvadratni presavijeni filtri: otvorite kvadrat u jednom preklopu, ostavljajući tri sloja papira s jedne strane i jedan sloj s druge strane. 3-slojna strana naslanja se na područje izljeva kako bi se spriječilo stvaranje “vakuuma” nakon kuhanja.

Lardera daje neke tvrdnje o ovim filterima. Tvrde da njihovi povezani filtri uklanjaju 20% više taloga nego normalni Chemex filtri (opet, je li to nužno dobra stvar?). Oni tvrde da zbog korištenog djevičanskog drva i izbjeljivanja bez klora, njihovi filtri ne zahtijevaju nikakvo prethodno vlaženje kako bi se uklonio drveni okus koji neki papirnati filtri imaju.

Bez obzira na to, svaki papirnati filtar koji koristim prethodno namočim vodom koja nije prokuhala. Samo čini bolju šalicu. I nisam siguran za svih 20% sedimenta.

Ali reći ću ovo. Na 4 USD za 50 filterajeftiniji su od bilo koje cijene koju sam platio Chemex filteri (od 12 do 19 USD za 100). Danas sam napravio tri testa s tri različite vrste kave. Svaka od njih bila je izvrsno čista, pomalo osjetljiva šalica kakvu i očekujem od Chemexa. Stvarno uživam u prskajućoj kiselosti kave, a ovi filtri to potpuno ispunjavaju.

Uvijek je dobro imati opcije, pa mi se sviđa da ih imamo za Chemexove pivovare. Zazirem od kupnje naknadnih papirnatih filtara od nepoznatih kineskih izvora. Ovo bi moglo biti čudno, ali vjerujem da Japanci poštuju kavu. Osim filtera Made in USA, rado ću kupiti japanske papirnate filtere bilo kada.

Baš sam sretan što imam novu Chemex opciju! Volim Kone filtere i ono što pružaju, ali ponekad želim onu ​​super čistu, svijetlu šalicu koju isporučuju papirnati filteri u Chemexu.

(napomena ur.: ovo nije plaćena preporuka, nije pridružena veza, niti je Lardera oglašivač na CoffeeGeeku)


Zuzanna putuje svijetom zbog svog posla i trudi se pronaći najbolje kafiće, najbolju kavu, najbolji espresso u svakom gradu, mjestu ili selu koje posjeti.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *