Možete li kuhati kavu s hladnom vodom?

Ponekad vam je potreban unos kofeina, ali želite hladnu kavu. Kuhalo za vodu možda ne radi ili je vrijeme vani toliko ugodno i sunčano da biste više voljeli hladnije piće. U svakom slučaju, možda se pitate možete li kuhati kavu s hladnom vodom. Odgovor na to pitanje ovisi o kavi koju koristite – instant kava ili mljevena kava.

Kuhanje instant kave s hladnom vodom

Svi znamo da je pripremanje instant kave jednostavno. Sve što trebate učiniti je pomiješati žličicu ili dvije kave u prahu sa šalicom vruće vode i promiješati. Ako promijenite stvari i pomiješate kavu u prahu sa šalicom hladne vode ili mlijeka, i dalje ćete dobiti instant kavu – iako može proći pet minuta da se kava u prahu potpuno otopi. Kako biste ga učinili dodatno ledenim i osvježavajućim, u piće možete dodati kockice leda.

Naravno, loša strana instant kave je to što njezin profil okusa nije pun, bogat i suptilan kao svježe skuhana kava. (Zbog toga ljubiteljima kave uvijek preporučujemo da se pretplate Plava kutija za kavu i probajte naše ukusne specijalitete pržene kave.)

Ali možete li kuhati kavu s hladnom vodom i talogom? Kratak odgovor je – da. Upozorenje je da vam je potrebno više vremena. Puno više vremena.

Hladno kuhana kava

Osoba koja toči Cold Brew kavu
Slika ljubaznošću HomeGrounds.co

A hladna kava je kava koja je skuhana bez upotrebe topline ili pritiska. Za pripremu je potrebna lagana ili srednje svježe pržena kava, a Mlinac za kavuvrč, i cjedilo.

Evo koraka koje treba slijediti kako biste skuhali svježe prženu kavu s hladnom vodom:

  • samljeti svoj grah
  • ulijte talog u vrč
  • napuniti vrč vodom
  • promiješati
  • ostavite da odstoji 8 do 12 sati izvan izravne sunčeve svjetlosti
  • procijedite piće i uživajte

I to je to, sada imate hladnu, osvježavajuću i nevjerojatno aromatičnu hladnu kavu – savršenu za vruće ljetne mjesece. Možete ga piti kakav jest ili s malo mlijeka i zaslađivača, ovisno o vašim željama. Ako želite saznati više, pogledajte naše savjete o pravljenje savršene hladne kave.

Kuhanje kave koja vam odgovara

Eto ga – odgovor na pitanje ‘Može li se kuhati kava s hladnom vodom?’ je da.

Ako ste u žurbi i spremni ste žrtvovati okus kako biste dobili kofein, onda bi vam trebala odgovarati instant kava s hladnom vodom. Ali ako imate slobodnog vremena i uživate u kavi zbog njezinih bogatih i punih okusa, onda je to cool brew kava napravljena od najboljih svježe pržena kava savršen je za vas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *