Možete li koristiti prethodno samljevenu kavu u francuskoj preši? • Mljeveni grah

Dakle, dobili ste svoj prvi francuski tisak, to je sjajno. Skuhat ćete kavu izvrsnog okusa, a to je definitivno korak naprijed u odnosu na aparat s automatskim kapanjem s pritiskom na gumb.

Ako do sada niste koristili ovu vrstu potpuno uronjenog aparata za kavu, možda se pitate možete li koristiti običnu prethodno samljevenu kavu kupljenu u trgovini u francuskom tijesku.

Kratak odgovor je da. Možete koristiti prethodno samljevenu kavu u francuskoj preši. Ali. Postoji ali. To neće biti idealan izbor i mogli biste naići na nekoliko problema.

Ako želite znati više, ostanite. U ovom ću postu objasniti zašto biste trebali odustati od prethodno samljevene kave i koja će biti najbolja vrsta kave za vašu novu francusku presu. Začas ćete skuhati kavu izvrsnog okusa!

Problem s prethodno samljevenom kavom u vašoj francuskoj preši?

Gotovo sve vrećice kave na policama trgovina prethodno su samljevene na srednje jakoj razini.

Zašto? Većina potrošača kupuje prethodno samljevenu kavu za ponijeti kući i koristiti u aparatima za kavu s automatskim kapanjem, a srednje mljevena kava savršena je za tu vrstu aparata.

vrećicu prethodno mljevene kave i kašiku

Iako francuski tisak može skuhati razumno pristojnu šalicu koristeći srednje mljevenje, on zaista briljira i kuha kavu fantastičnog okusa sa srednjim do grubim mljevenjem.

Zašto ne biste trebali koristiti kupovnu kavu srednjeg mljevenja

French press funkcionira drugačije od praktički svih drugih proizvođača kave. Vjerojatno ste već primijetili metalni mrežasti filter na kraju klipa.

Ovaj filter sprječava da talog kave uđe u vašu šalicu; nitko ne uživa u ispijanju kave pomiješane s punim ustima taloga.

To je razlog zašto će vam srednje i fino mljevena zrna kave uzrokovati nekoliko problema.

Ne samo da će većina taloga skliznuti pored mrežastog filtra, nego ako je kava prefino samljevena, može potpuno začepiti filtar, a u nekim slučajevima nećete moći ni pritisnuti klip prema dolje.

filtar s klipom izbliza s prethodno samljevenom kavom u francuskoj preši

A ako uspješno skuhate šalicu French press kave sa srednjim ili finim mljevenjem, čišćenje će vam biti noćna mora zbog svog istrošenog taloga kave koji se zadržao duboko u filtru.

Iz iskustva, morat ćete rastaviti komponente filtra i svaki dio temeljito očistiti.

Još jedan problem s prethodno samljevenom kavom, koji se ne odnosi samo na kuhanje kave u francuskoj preši, je svježina.

Na ovom sam blogu opširno govorio o prethodno samljevenoj naspram svježih cijelih zrna kave. No da rezimiramo, prethodno mljevena kava gotovo odmah počinje gubiti svoj okus i svježinu.

Mljevenjem kave u biti razbijate zaštitni omotač i dopuštate kisiku i drugim elementima da brzo pokvare talog.

Budimo iskreni, većina onih vrećica kave u supermarketima već mjesecima stoji na policama; vjeruj mi, nije svježe.

Najbolje je koristiti grubo mljevenje

Kad je francuski tisak u pitanju, fino mljevena kava je definitivno ne, ne. Srednje mljevena kava na guranje će funkcionirati, ali ako ne budete pažljivi, talog i fina kava pronaći će put do vaše šalice.

Primjeri veličine mljevenja kave za francuski tisak

Krupno mljevena kava bit će vaš prijatelj, a u kombinaciji s malo dužim vremenom namakanja, zajamčena vam je šalica izvrsnog okusa s nula, da, nula taloga kave u vašoj šalici.

Kupujte lokalnu kavu

Dakle, gdje pronaći grubo mljevenu kavu? Vjerojatno nećete imati puno sreće u pronalaženju bilo kojeg na polici vašeg lokalnog supermarketa.

No, više ćete nego vjerojatno moći kupiti kavu u zrnu. Sve što vam treba je kvalitetan mlinac za kavu s oštrim brazdama, postavite na grubu postavku i sameljite neposredno prije svakog kuhanja.

Ali što ako nemate mlinac? Većina kafića prodaje svoju markiranu kavu, a možda će je čak i pržiti na licu mjesta ako imate sreće.

Sljedeći put kad budete prolazili pored svog omiljenog kafića, svratite i kupite vrećicu i zamolite baristu da samlje zrno na grubo.

Iskreno, ovo je jedan od najboljih načina da dobijete svježu kavu izvrsnog okusa!

Samo pazite da kupite dovoljno za tjedan dana, nemojte kupovati na veliko i ostaviti vrećice koje stoje u vašim kuhinjskim ormarićima da se polako kvare.

Zaključak

Dakle, ako ste uspjeli dogurati ovako daleko, nadamo se da imate bolju ideju o vrsti kave koju ćete koristiti. Možete li koristiti prethodno samljevenu kavu u francuskoj preši? Da, samo znajte da vam to neće pružiti najbolje iskustvo.

Ali ako nemate druge mogućnosti nego koristiti srednje mljevenu kavu u francuskoj preši, mali savjet. Nakon što ste dodali kavu i vruću vodu, lagano pritisnite klip prema dolje, ali zaustavite se neposredno prije nego što dotaknete dno.

Ostavite francusku kavu da odstoji 3 do 5 minuta. To će omogućiti neko vrijeme da talog prirodno padne i slegne se na dno i smanjiti šanse da mulj završi u vašoj šalici.

Svježa kava u punom zrnu uvijek će biti najbolji put za bilo koju metodu kuhanja kave, ne samo s francuskom prešom za kavu.

Upamtite, čim je kava samljevena, sat za svježinu počinje otkucavati, a prethodno samljevena kava kupljena u trgovini više nego vjerojatno stoji na policama mjesecima.

Učinite sebi uslugu, uložite u dobar mlinac, kupite svježe pržena cijela zrna kave u svom omiljenom kafiću ili lokalnoj pržionici i napravite najbolju kavu koju možete skuhati kod kuće.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *