Kultni susret dva Joea

Joe susreće Joea u ovoj kultnoj suradnji između klasične marke žvakaćih guma i tvrtke za kavu rođene i uzgojene u New Yorku.

Razgovaram s Rebeccom Silberfarb, potpredsjednicom marketinga robnih marki za Ameriku o njihovoj nedavnoj kampanji – od 7. do 21. studenog 2022. – u kojoj je robna marka žvakaće gume surađivala s markom specijalne kave. Pitam o nadahnuću iza želje Bazooka Joea da stvori ovu suradnju, jesu li klasični okusi gume nadahnuli mješavinu kave i još mnogo toga.

Uživajte u intervjuu u nastavku.

kafetograf: Bez obzira na higijensku potrebu kavopija da zadrži svjež dah nakon porcije kave, zašto je Bazooka sklopila suradnju na žvakaćoj gumi s markom specijalne kave iz New Yorka?

Rebecca Silberfarb: Bazooka Bubble Gum i Birch Coffee dvije su tvrtke sa sjedištem u New Yorku kojima je zajednička nit cijenjenja klasike. Dok smo tražili partnere koji bi nam pomogli proslaviti 75. brendath prekretnice, mislili smo da bi Birch odlično pristajao za uparivanje s našom ikonom pop kulture, Bazooka Joeom, s klasičnom ‘Cup of Joe’. Htjeli smo kulminirati naše cjelogodišnje slavlje u NYC-u jer je brend započeo ovdje u Brooklynu, a sjedište naše tvrtke je i danas u NYC-u.

kafeetograf: Odrastao sam žvačući i čitajući Bazooka Joea. Kao i mnogi, poslastica je bila u ružičastim pravokutnicima koji su se pretvorili u uzbuđenje žvakanja, kao iu stripovima čije je pripovijedanje avanture bilo čista zabava. Kako se nadate da će ova suradnja inspirirati isto – istraživanje i ‘klasičnu’ zabavu?

SREBRNA BOJA: Nadamo se da će ova suradnja nadahnuti obožavatelje, baš poput vas, na priliku da ponovno otkriju nostalgične trenutke koje su nekoć imali s Bazookom. Svrha je podsjetiti ljude da u danu odvoje trenutak za sebe gdje mogu sjesti, uživati ​​u šalici kave i čitati klasični, smiješni strip o Bazooka Joeu.

kafetograf: Znamo da specialty kava potječe iz legendarnog podrijetla i njezino putovanje do proizvoda koji možemo konzumirati nije manjak tog naslijeđa – onog koje nas kao potrošača/koje pije povezuje s onim što je u šalici i izvan nje. Kako je umjetnost pripovijedanja igrala ulogu u ovom konceptu suradnje? Nadalje, što Bazooka želi od povezivanja s Birchom – za one koji cijene njenu novost i za one koji će ih prvi put otkriti?

SREBRNA BOJA: Dok su stripovi Bazooka Joe kratki i prodorni, izvrsni su za početak razgovora. Nadamo se da će svaki strip podijeljen uz šalicu kave u Birchu potaknuti ljude da ponovno razgovaraju i dijele priče jedni s drugima. I Bazooka i Birch vide ljepotu putovanja niz uspomene i željeli su da naši obožavatelji također to dožive. Obožavatelji koji se sjećaju koliko je Bazooka Joe oduvijek bio klasičan, kao i oni koji su ga prvi put upoznali, još uvijek mogu cijeniti klasičan stil i pametno pripovijedanje koje čine svaki strip.

kafetograf: Na kraju, je li postojala inspiracija iz samog okusa Bazooke koja je inspirirala ili utjecala na kavu koju je Birch odabrao za ovu suradnju?

SREBRNA BOJA: Naši potrošači rado se prisjećaju svog djetinjstva i sjećaju se žvakanja žvakaće gume Bazooka i čitanja stripova o Bazooka Joeu kao jednostavnijeg razdoblja u životu. Dok je okus Bazooka Original Gum poseban i nezaboravan, suradnja stvarno nadilazi ovo kako bi predstavila duh brenda i pobudila nostalgični osjećaj koji imaju naši potrošači. Mješavina stvorena s kavom od breze pravi je klasik ‘Cup of Joe’ i dobro se uklapa u nostalgiju za jednostavnijim vremenima. Naši obožavatelji uzbuđeni su što mogu sjesti i uživati ​​u odličnoj šalici kave dok se nasmijaju stripovima i bogatstvu o Bazooka Joeu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *