Kuhanje piva kod kuće i na putu s Justinom Pierceom


U ovoj seriji pitamo profesionalce za kavu kako vole piti kavu kod kuće i na putovanju.

OD TANYE NANETTI
VIŠI ONLINE DOPISNIK

Istaknuta fotografija ljubaznošću Justina Piercea

Profesionalci za kavu uglavnom provode većinu svojih dana kuhajući kavu. Baristi kuhaju kavu iza šanka za svoje klijente. Pržionice ga kuhaju kako bi provjerile profil pečenja; blogeri ga kuhaju kako bi podijelili novi recept sa svijetom. Ali što se događa kada nisu na poslu? Kakve su njihove navike kave kad se opuštaju kod kuće? Kako se te navike mijenjaju kada putuju?

Upoznajte Justina Piercea, poznatog kao Daddy Got Coffee

Justin Pierce je 36-godišnji bloger o kavi koji živi malo sjevernije od Toronta sa suprugom i troje djece. Uz svoju glavnu djelatnost u digitalnom marketingu, vodi svoj kanal kave: Tata je dobio kavu. On voli “pomagati ljudima da otkriju vlastita otkrića u kavi”, kako kaže.

Pa kakve su Justinove navike kave kad se hladi kod kuće? Koja je njegova omiljena metoda kuhanja piva?

Justin i njegovo troje djece gledaju dok on toči vodu iz bijelog kuhala za vodu u AeroPress.  Oni su za kuhinjskim stolom sa svjetiljkom iznad glave.  Vidi se nekoliko sobnih biljaka, au pozadini su siva vrata i luster.
Justin i njegova supruga Sarah održavaju protok kave dok su kod kuće, od Americanos do šaržnog kuhanja. Fotografija ljubaznošću Justina Piercea.

“O, čovječe, ja to stvarno mijenjam”, kaže Justin, “ali Sarah i ja uvijek započinjemo dan rundom Americana. Nakon toga obično skuhamo nekoliko pourovera, možda seriju. I često ćemo kasnije tijekom dana popiti espresso bez kofeina ili drip!”

Izleti u blizini Toronta

Justinovi su dani obično puni kofeina, ali odlazi li i na kavu u specijalizirane kafiće u svom gradu? I koji je njegov cilj?

“Živim u blizini nekoliko malih mjesta s vrlo malim brojem trgovina. Ako sam u žurbi, uzet ću Americano za ponijeti. No volim i dobro piće, a ako poželim sjesti na trenutak, volim uzeti espresso jednog porijekla i vodu. Tako dobro!”

Interijer užurbanog kafića u Torontu.  Prostor je velik i industrijskog izgleda, s izloženom ciglom, visećim svjetiljkama, visokim prozorima i staklenim vratima.  Stolovi su drveni i metalni, s običnim stolcima i sjajnim espresso barom.  Asortiman ljudi sjedi za šankom i za stolovima za dvoje.
Kada Justin posjeti kafić dok putuje, voli pitati baristu za preporuke. Autor fotografije Nick Hillier preko Unsplash.

Za Justina je, međutim, kava vani iznimka. Gotovo uvijek ga pije kod kuće, često ga nosi sa sobom ako mora van. Čak je postavio i mali kafić u svom uredu, kako bi tamo kuhao kavu jednako dobru kao i onu koju ima kod kuće. “Kada posjetim kafić”, kaže, “to je zato što se volim povezivati ​​s ljudima tamo.”

Kava s prijateljima

Stvari se očito jako mijenjaju kada Justin nije kod kuće: posjet prijateljima ili obitelji može biti pomalo nezgodan kada ste profesionalac za kavu. Hoće li njihova kava biti “dovoljno dobra”? Hoće li osjetiti pritisak?

“Zbog moje Instagram račun i YouTube kanalkad smo u posjetu prijateljima i obitelji, obično se čuju komentari kako su nervozni kad kuhaju kavu!” Justin dijeli. “Ali stvarnost je da kada nekome idemo u posjet, tu smo zbog društva, a ne zbog kave kvalitete u kafiću. Uvijek pijemo što god nam se servira, pa čak i ako to možda nije ono što bismo napravili kod kuće, jednako uživamo, ako ne i više!“

Pierces na putu

Kad Justin otputuje negdje drugdje, možda u posjet novom gradu, uvijek pokušava s obitelji posjetiti nekoliko sjajnih lokalnih kafića. Njegov omiljeni način naručivanja na novom mjestu uvijek je isti: “Uzet ću jedno što god želiš.” Gdje god je to moguće, voli isprobati preporuku bariste.

Justin kuha kavu sa svoje troje male djece.  Oni su u kuhinji, koriste AeroPress za stolom.  Najmanje dijete pokušava staviti crvenu igračku Justinu na glavu.
Justin i njegova žena imaju troje djece, koja također ulaze u proces kuhanja kave! Fotografija ljubaznošću Justina Piercea.

‘Osnovni’ putni komplet

Za Justina putovanje znači posjećivati ​​nove kafiće i držati se specijaliziranih kafića što je više moguće. Ali za nekoga tko je tako navikao kuhati pivo kod kuće, to također znači putovati s “malim” priborom za kuhanje.

“Nemojte pitati moju ženu putujem li s jednostavnim priborom za kuhanje jer bi vam mogla dati drugačiji odgovor—ha! Po mom mišljenju, ja sam minimalist, ali uvijek se čini da je malo iznad onoga što se može smatrati… prikladnim. Kad bih morao odabrati tri osnovna alata za kavu, rekao bih odličan ručni mlin (trenutačno VRIJEME VIŠE Xlite), an AeroPress Idi i vaga. Možda mali čajnik, u slučaju da ga nema. A kad sam već kod toga, mogu donijeti i Kalita Val. A vrećice s dodatkom vode ne zauzimaju puno prostora. … Recimo samo da još nisam spakirao električni aparat za espresso. Ali ponekad spakiram ručni stroj i električni mlin. Trebao bih prestati prije nego se dalje inkriminiram; Mislim da ste shvatili sliku!”

Justin ima još jedan posljednji prijedlog u vezi s najboljim načinom ispijanja i kuhanja kave tijekom putovanja. “Stvarno je teško nadmašiti ručnu brusilicu/AeroPress kombinaciju. U hotelu ću čak upotrijebiti aparat za smeće da zagrijem vodu za AeroPress! Tako opraštajuća i lagana postavka, čak i ako samo pogledate!”

O AUTORU

upita Nanetti (ona/ona) je barista za specialty-caffe, putnik i sanjar. Kad nije za aparatom za kavu (ili ne posjećuje neki skriveni kutak svijeta), zauzeta je pisanjem za Pobuna za kavuweb stranica o specialty kavi koju stvara zajedno sa svojim dečkom.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *