Koliko kofeina ima u kavi bez kofeina?

Danas ćemo postaviti pitanje:

Koliko kofeina ima u kavi bez kofeina?

Prije svega, trebali bismo se zapitati koliko kofeina ima u standardnoj običnoj kavi?

Pa, tipična šalica kave s kofeinom od 12oz može sadržavati od 120 mg do 180 mg kofeina.

Kako se to može usporediti s kavom bez kofeina?

Pa, šalica kave bez kofeina iste veličine ima razinu kofeina između 2 mg i 15 mg kofeina, ovisno o procesu dekofeinizacije, metodi kuhanja, vrsti kave i stupnju prženja kave.

U biti, kofein u šalici kave bez kofeina je zanemariv.

Međutim, varijabla koja najviše utječe na razinu kofeina je postupak dekofeinizacije koji se koristi za uklanjanje kofeina iz zrna kave.

Analizirajmo razine kofeina u tri vodeća procesa dekofeinizacije kako slijedi

Proces kave bez kofeina s metilen kloridom

CO2 “pjenušava voda” proces kave bez kofeina

i

Švicarski postupak kave bez kofeina na vodi

Redom od najviših do najnižih razina kofeina, razine kofeina u ovim procesima dekofeinizacije su sljedeće:

The Proces bez kofeina s metilen kloridom dekofeinizira se do razine od 96-97% bez kofeina i to je proces u kojem se kemijsko otapalo zvano metilen klorid koristi za uklanjanje kofeina iz zrna kave, tako da može sadržavati razine kofeina od 2-3%.

Metilen klorid je najpopularnija metoda dekofeinizacije u svijetu. Ako se na pakiranju kave ili instant kave ne spominje proces dekofeinizacije, tada je sigurno pretpostaviti da je za dekofeinizaciju zrna korišten metilen klorid.

The CO2 proces bez kofeina Sadržaj kofeina nije jasan – ne možemo pronaći podatke o tome koliko kofeina ima u CO2 Obradite kavu bez kofeina. Često se naziva proces “pjenušave vode”, koristi CO2 za uklanjanje kofeina iz zelenih zrna kave umjesto kemijskog otapala. No, nismo bili u mogućnosti utvrditi koja je razina kofeina u CO2 procesu.

The Švicarski postupak bez kofeina na vodi je certificirano 99,9% bez kofeina i koristi samo vodu (bez kemikalija) za uklanjanje kofeina iz zrna.

Preporučujemo Swiss Water Process dekofeinizacije, a Decadent Decaf Coffee Company uglavnom prži kavu bez kofeina Swiss Water Process.

Kako biste saznali više o Decadent Decaf, posjetite decadentdecaf ili pogledajte naš youtube kanal za više videozapisa o temama bez kofeina, kofeina i kave.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *