Kako koristiti rižu kao uteg za pitu

Kako koristiti rižu kao uteg za pitu

Kore su temelj većine recepata za pite, a mnogi od tih recepata zahtijevaju slijepo pečenje kora. Pečenje na slijepo je kada djelomično ispečete (ili ponekad potpuno ispečete) koru prije dodavanja nadjeva, što pomaže osigurati da će gotova kombinacija pite i kore biti potpuno pečena.

Većina tijesta za peciva ima slojeve maslaca ili drugih masnoća koje su namijenjene da pečena peciva budu mekana i ljuskava. Također se znaju napuhnuti tijekom pečenja ako nisu otežani – pa pekari obično koriste utege za pitu kako bi kora ostala na mjestu dok je u pećnici. Tegove za pite možete kupiti u većini prodavaonica pekara, ali sušeni grah često se preporučuje zamjena. Ali što ako nemate grah za utege za pitu? Naučiti kako koristiti rižu kao uteg za pitu umjesto toga!

Kako koristiti rižu kao uteg za pitu

Rižu je izuzetno jednostavno koristiti kao uteg za pitu i moj je izbor kada je u pitanju pečenje kora za pitu. Trebat će vam 1-2 šalice nekuhane riže da utegnite pecivo za prosječnu pitu od 9 inča. Koristiti rižu kao uteg za piturazvaljajte koru za pitu i oblikujte je u posudu za pitu. Nježno pritisnite komad aluminijske folije preko vrha nepečene kore, a zatim napunite foliju nekuhanom rižom. Ispecite koru prema uputama vašeg recepta.

Kad je kora pečena – djelomično ili potpuno – podignite aluminijsku foliju i ulijte nekuhanu rižu u plastičnu vrećicu ili malu posudu za pohranjivanje za sljedeći put. Umjesto folije možete koristiti papir za pečenje, ali foliju je malo lakše utisnuti u kutove pite i često će vam dati bolju pokrivenost. Nema potrebe za mazanjem folije, jer u vašoj kori već ima dosta maslaca ili druge masnoće.

Kako koristiti rižu kao uteg za pitu

Riža ovdje izvrsno funkcionira iz nekoliko razloga. Prvo, čak više ljudi ima pri ruci rižu nego nekuhani grah. Drugo, riža zaista ravnomjerno ispunjava kore pite, ulazeći u male kutove u koje grah i drugi utezi za pitu teško stanu. Konačno. nekuhana riža ima vrlo malo vlage, pa ne mijenja oblik i lako se hladi nakon pečenja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *