Ima li kava bez kofeina drugačiji okus od obične kave?

Uvriježeno je mišljenje da bi, samo zato što je kava bez kofeina bez kofeina, imala drugačiji okus od obične kave.

Dakle, je li istina? Ima li kava bez kofeina doista drugačiji okus od obične kave?

Odgovor je da ovisi koju kavu bez kofeina pijete! Bez sumnje postoje vrlo loše kave bez kofeina i izvrsne kave bez kofeina, ali morate obratiti pozornost na to koju kavu bez kofeina pijete.

Pa zašto loša kava bez kofeina ima tako loš okus?

Pa, to proizlazi iz činjenice da se kava bez kofeina tradicionalno proizvodila korištenjem kemijskih otapala, a rezultat je bila slaba, neukusna ili gorka kava.

Kao rezultat toga, kava bez kofeina je pretvorena u “proizvod” kave niske kvalitete.

U isto vrijeme, proces dekofeinizacije je skup pa se, kako bi se cijene zadržale na niskom nivou, često koristila kava niske kvalitete (često stara kava iz prošlih uroda).

Rezultat: ako ubacite lošu kavu, izbacit ćete lošu kavu.

Ali, kako to da izvrsna kava bez kofeina ima isti okus kao i obična kava?

Istina je da postoji mnogo visokokvalitetne kave bez kofeina koja je jednako dobrog ili boljeg okusa od obične kave.

To je zato što se pržionice sve više odlučuju za prženje kave bez kofeina visoke kvalitete, često jednog porijekla, koristeći postupke kao što su CO2 proces i švicarski vodeni proces dekofeinizacije.

Kavu bez kofeina također treba pržiti delikatnije i s više pažnje, a prženje bezkofeinske kave odlične kvalitete ovisi o iskustvu pržionice.

Dakle, najbolji način je odabrati renomiranu pržionicu kave koja koristi visokokvalitetna zrna kave bez kofeina i napraviti pravi test okusa i uvjeriti se sami.

Dakle, kako bismo trebali skuhati kavu bez kofeina da bude jednako dobra kao obična kava?

Imamo važan savjet za kuhanje kave bez kofeina: koristite više kave. Tako je. Porcija kave bez kofeina trebala bi biti između 10-20 posto veća od obične kave s kofeinom.

Proces dekofeinizacije je čudo znanosti, ali kavi uklanja nešto odvažnosti ili jačine, pa se preporučuje da koristite malo više kave bez kofeina kada kuhate svoju šalicu kave kako bi bila jednako “jaka” kao vaša obična kava .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *