Deset vrsta aparata za kavu, 1. dio » CoffeeGeek

Nije li fantastično da je AeroPress toliko jedinstven da je postao vlastita kategorija uređaja za kuhanje! Uređaj je na forumima CoffeeGeeka predstavljen još 2005. godine, a njegov izumitelj od samog početka neprestano odgovara na pitanja o njemu. Najpopularnija alternativna metoda kuhanja za AeroPress – invertirana metoda kuhanja – također je razvijena na forumima ove web stranice.

Od tada je uređaj postao svjetski fenomen. Postoji čak i AeroPress svjetsko prvenstvogdje se istražuju i slave novi i drugačiji načini korištenja aparata za pivo.

To je doista jednostavan uređaj: cijev, klip, filter i držač filtera. Stavite cijev s filtrom i držačem filtra na šalicu za kavu, dodajte mljevenu kavu, brzo dodajte vruću vodu, promiješajte i dodajte klip u cijev. Pričekajte 30-ak sekundi, a zatim uronite u tekućinu, tjerajući skuhanu kavu kroz filtar u šalicu.

Naravno, postoji mnogo više načina kuhanja s AeroPressom. Na ovoj web stranici, kao jedan primjer, nalazi se AeroPress How To. Iznenađen sam da CoffeeGeek nema konačne upute za pivara (op. ur.: stiže!), ali uvijek mi se sviđao Stumptownov video o procesu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *