Bučin maslac – čokolada, čokolada i više!

Pumpkin Butter – zove sve jesenske estetike, pumpkin spice djevojke i svugdje ljubitelje jeseni! Ovaj ukusni namaz od bundeve možete mazati na tost, staviti u jogurt, umiješati u kavu i još mnogo toga.

O moj Bože, jesen je! Doslovno moje najdraže doba godine! Vrijeme je za džempere, filmske večeri, hladno vrijeme i ono najvažnije… BUNDEVU!

I da, prije nego što pitate, ja sam definitivno djevojka koja voli jesensku estetiku. Kako ne bi? Boje, vibracije, besprijekorno je! Ovo i božićno vrijeme, vrijeme je da zablistam!

Ali moja mama ima malo zasluga za ovu objavu, jer je ona razlog zašto sam se toga sjetila.

Vidite, ako pratite ovaj blog od početka ili ako pratite što se objavljuje na Facebooku, znate da je moja mama razmišljala o tome da uzme voće i pretvori ga u umake, džemove i maslac.

Tako je, rekao sam MASLAC. Sad možda razmišljaš, kako si mogla pretvoriti voće u maslac, Grace?

A odgovor na to je prilično jednostavan. Vi ne znate. To je u osnovi stvarno gladak i maziv džem/žele koji se razmazuje poput omekšalog maslaca. I naravno, ako vam se sviđa glavni sastojak spomenutog maslaca (voće koje se pretvara u maslac) tada ćete voljeti verziju s maslacem.

Sada krenimo u to.

Maslac od bundeve

Za ovaj recept potrebna su samo 4 sastojka, a najteži dio u pravljenju je čekanje da završi kuhanje kako biste ga mogli jesti!

Sastojci za bučin maslac u loncu

Trebat će vam:

  • 30 oz. konzerva pirea od bundeve
  • 1 šalica smeđeg šećera
  • 1 žlica začina za pitu od bundeve
  • 2/3 šalice jabučnog cidera (umjesto toga možete koristiti vodu, ali okus jabuke doista ističe okus bundeve!)

Ovaj recept je savršen za one koji žele uložiti malo ili nimalo posla, ali žele nešto tako dobrog okusa. I stvarno, ovo je nekakav recept, promiješajte i krenite dok ne bude gotovo.

Maslac od bundeve u loncu

Zgrabite svoj lonac za kuhanje i prigušite ga. Ubacite sve sastojke u lonac. Dobro promiješajte. Pustite da odstoji i kuhajte 5 sati. Znam, dugo je.

Ali kao što sam rekao, osim što je potrebno vrijeme za kuhanje, samo se morate malo potruditi. A rezultati su definitivno vrijedni toga.

A kada je gotovo, možete ga namazati na kruh, kao umak za krekere ili voće ili čak sireve, možete ga staviti na dasku za meso ili ga možete pohraniti u staklenku i čuvati za kasniju upotrebu!

Jedva čekam da ga svi isprobate i vidim kako će vam se svidjeti i kako ćete napraviti recept po svom!

Maslac od bundeve

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *