Bez odlagališta do 2025. | Slatki ulični deserti

Iza deserta je više od finih sastojaka. Postoji iskrena predanost našem planetu, našoj zajednici i našim ljudima. Pridržavajući se društveno odgovorne kupnje, osiguravajući da naš svijet može procvjetati za buduće generacije. To je naša predanost našim partnerima i kupcima.

Sweet Street je 2022. godine najavio inicijativu Bez odlagališta do 2025. Partnerstvom s postrojenjima za održivu energiju, tok otpada iz pekare pretvorit će se u biodizelsko gorivo, a svi preostali materijali će se reciklirati ili koristiti kao gorivo za proizvodnju električne energije.

Biodizel je obnovljivo, biorazgradivo gorivo proizvedeno u zemlji od biljnih ulja, životinjskih masti ili reciklirane restoranske masti. Biodizel udovoljava zahtjevima Standarda za obnovljiva goriva u pogledu dizela na bazi biomase i sveukupnog naprednog biogoriva. Obnovljivi dizel, koji se naziva i “zeleni dizel”, razlikuje se od biodizela. (

Recikliramo karton, aluminij, metal, plastiku i sav papir. Umjesto da otpad šaljemo na odlagalište, mi ga recikliramo ili koristimo kao gorivo za proizvodnju električne energije u obližnjoj elektrani. Također smanjuje naš broj izvlačenja, čime se štedi plin i smanjuju emisije. Time smo u 2 godine smanjili odvoz otpada za gotovo 1000 tona. Agresivno radimo prema našem cilju, biti potpuno bez odlagališta do 2025. godine.

Proizvodimo smrznute deserte koji se isporučuju diljem svijeta i moramo ih isporučiti u najboljem stanju bez problema sa sigurnošću hrane. Osim ispunjavanja standarda za hranu, više od 95% naše plastične ambalaže može se reciklirati broj 1 ili 6. Smanjili smo veličinu naše ambalaže, a naša kutija za slanje pošte izrađena je od recikliranog materijala. Zapravo, 46% vlakana koja se koriste za izradu cjelokupne naše ambalaže od valovitog kartona se obnavljaju/recikliraju. Naši dobavljači valovitog pakiranja certificirani su od strane Inicijative za održivo šumarstvo.

Naša pekara posluje s načinom razmišljanja o štednji energije. Stalno tražimo načine za smanjenje našeg utjecaja na okoliš. Nedavni projekti uključuju ugradnju pogona varijabilne frekvencije za smanjenje brzine ventilatora gdje je to moguće (smanjenje električne energije), automatizaciju rada rashladnog tornja za bolju kontrolu upotrebe vode (smanjenje vode) i korištenje topline koju rasipa naš sustav hlađenja proizvoda za zagrijavanje vode u našim postrojenjima tijekom cijele godine.

Više o našoj društvenoj i ekološkoj odgovornosti pročitajte ovdje.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *