Allbirds lansira prve 100% veganske tenisice napravljene od reciklirane kore riže i citrusa

Marka obuće Allbirds je najavio lansiranje Plant Pacer, svoje prve 100% veganske tenisice. Dok je Allbirds tradicionalno poznat po svojoj prirodnoj liniji cipela koja uključuje ovčju vunu, Plant Pacer koristi održivu, plastičnu i biljnu kožu bez petroleja.

88% manje ugljika

Plant Pacer nudi istu prepoznatljivu udobnost po kojoj je Allbirds poznat, a izrađen je od inovativnih održivih sastojaka poput gume, biljnih ulja, recikliranih rižinih ljuski, pa čak i kore citrusa.

Ekološki prihvatljivi sastojci ove cipele znače da proizvodi 88% manje ugljika od konvencionalne životinjske kože i 75% manje od standardne sintetičke kože. Plant Pacer, koji se prodaje za oko 135 USD, također ima značajke lagana podstava od mješavine TENCEL™Lyocell na bazi eukaliptusa.

Allbirds nudi platnenu verziju Plant Pacera izrađenu od organskog pamuka i dostupnu u većem izboru boja.

Allbirds cipele
©Allbirds

Novi materijali

Prošle godine, Allbirds je objavio da se priprema za IPO na Wall Streetu, uz procijenjenu vrijednost od 2 milijarde dolara. Podržavatelji brenda su Leonardo DiCaprio, Barack Obama i Ashton Kutcher.

Vegan tržište tenisica nastavlja rasti kako robne marke koriste sve veći broj kreativnih materijala s niskim udjelom ugljika i alternativne kože.

Adidas koža u obliku gljive
© Adidas

Posljednjih godina vodeće svjetske tvrtke obuće, uključujući Nike, Adidasi Reebok izbacili su tenisice izrađene od raznih materijala kao što su gljivasta koža, pluto, plastika na bazi kukuruza i reciklirana vlakna. Ostali brendovi kao što su Stella McCartney, BLUEVIEW, LØCI i Caval koriste još odvažnije materijale u rasponu od kore jabuke do reciklirane oceanske plastike kako bi stvorili moderniju, ekološki prihvatljiviju obuću.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *