10 najboljih mljevenih kava u Kanadi: 2022 recenzije i najbolji izbor

Prethodno mljevena kava je opcija za mnoge kavopije. Praktičan je i jednostavan za pripremu bez gnjavaže i nereda oko mljevenja zrna. Iako se mnogi stručnjaci slažu da kava u cijelom zrnu daje bolji okus, još uvijek možete dobiti kvalitetnu šalicu s prethodno samljevenom kavom.

Ove recenzije odnose se na 10 najboljih mljevenih kava u Kanadi koje će vam pomoći da pronađete upravo to: kvalitetnu, robusnu i ukusnu šalicu kave bez potrebe za mlincem.

razdjelnik 3

Kratka usporedba naših favorita u 2022

10 najboljih mljevenih kava u Kanadi

1. Kicking Horse Coffee Horse Power — najbolji u cjelini

Kicking Horse Coffee 454 konjskih snaga

Nijedna kanadska lista kave nije potpuna bez Kicking Horse kava. Ova domaća pržena mješavina naša je preporuka za najbolju mljevenu kavu u Kanadi. Iako je tvrtka poznata po kavi u punom zrnu, sada nudi i mljevene verzije. Horse Power je njegova mješavina tamnog pečenja. Zadržava okus izvorne mješavine sa 100% organskim Arabica grahom iz poštene trgovine.

Ovaj poseban okus od Kicking Horse ima prilično hrabar okus. Napravljen je za ljubitelje tamno pržene kave i to shvaća ozbiljno. Ako niste ljubitelj tamne, jake kave, ova vrsta kave može biti previše.

Pros

 • Koristi organski grah iz poštene trgovine
 • Ista mješavina kao i okus cijelog graha Horse Power
 • Tlo u Kanadi

2. Folgers Classic Roast — najbolja vrijednost

Folgers Classic pržena mljevena kava

Razina pečenja: Srednje pečeno

Folgers Classic Roast je najbolja mljevena kava u Kanadi za novac. Ima uravnotežen i uglađen okus koji je prikladan kao napitak za doručak. Budući da ima najnižu cijenu od bilo koje kave na ovom popisu, možete slobodno uživati ​​svaki dan. Folgers kavu lakše je pronaći nego mnoge druge marke kave i glavna je namirnica u većini kanadskih trgovina mješovitom robom.

Ovo je kava stvorena za one koji ne žele ništa otmjeno, već traže aromatičnu, postojanu kavu za svaki dan. Kod ove marke nećete pronaći nove mješavine koje biste pronašli kod Starbucksa ili Kicking Horsea, ali nećete pronaći ni vrhunske cijene.

Pros

 • Jeftin
 • Konzistentan, gladak okus
 • Lako za naći
 • Prikladna kao svakodnevna kava za doručak

Protiv

 • Nema novih opcija okusa

3. Tim Hortons 100% kolumbijska fino mljevena kava — vrhunski izbor

Tim Hortons 100% kolumbijska, fino mljevena kava

Razina pečenja: Srednje pečeno

Tim Hortons 100% kolumbijska fino mljevena kava pruža vam udobnost Timove kave bez napuštanja vaše kuhinje. Nedostatak je što to ima svoju cijenu. Tim Hortonova mljevena kava je skupa ako pijete veliku količinu kave.

Za one koji žele ugodu kave Tima Hortona bez potrebe da se bore s mećavom kako bi je dobili, ovo je za vas.

Pros

 • Restoran kava kod kuće
 • Jeftino za kuhanje kod kuće

Protiv

 • Skupo u usporedbi s nekim drugim opcijama tla

4. Melitta tradicionalna srednje pržena kava

MELITTA Tradicionalna srednje pržena kava

Razina pečenja: Srednje pečeno

Melitta tradicionalna srednje pržena kava jedna je od najprodavanijih marki kave u Kanadi. Mljevena je od 100% vrhunskih Arabica zrna i ima dubok, pun okus. Ovo pečenje dostupno je u talogu, kavi u mahunama i cijelim zrnima. Dostupan je po ekonomičnoj cijeni, što ga čini pristupačnim za svakodnevno pijenje. Za one koji su zabrinuti za ekološki otisak robnih marki koje podržavaju, Melitta daje godišnje donacije projektima obnove ekosustava Američkih šuma Global ReLeaf. Oni podržavaju ponovnu sadnju stabala koja se koriste u proizvodnji Melitta filtera za kavu.

Neki se kupci žale da ovom napitku nedostaje aroma i okus u usporedbi s mnogim drugim markama. To je blaga mješavina mljevene kave i više se sviđa onima koji uživaju u mješavinama za doručak nego u jakim kavama punog okusa.

Pros

 • Ekološki odgovorna tvrtka
 • Priuštivo
 • Dostupno je mnogo različitih oblika mljevenja i kave

Protiv

 • Nije tako punog tijela kao neke druge opcije

5. Starbucks Pike Place Roast

Starbucks Pike Place Pržena mljevena kava

Razina pečenja: Srednje pečeno

Poznata kava Starbucks iz Seattlea dostupna je za kuhanje kod kuće Starbucks Pike Place Roast. Ova je sorta srednje pečena s primjesama čokolade i prženih orašastih plodova. To je ista kava koja se kuha u Starbucks restoranima, iako je ova verzija prethodno mljevena, a ne svježe mljevena. Ima izrazito gorak okus po kojem je Starbucks poznat, što znači da vam se ova kava ili sviđa ili ne.

Vrhunska cijena Starbucksa prati njegove mješavine u trgovini, ali dostupnost ove kave u mješavini mljevene kod kuće izvrsna je vijest za one koji žele svoj Starbucks popravak svako jutro. Većina kupaca slaže se da je dovoljno blizu restoranske verzije da bi se 100% isplatilo kupiti.

Pros

 • Isti okus po kojem je Starbucks poznat
 • Naznake čokolade i prženih orašastih plodova

Protiv

 • Skup
 • Nešto slabiji od svježe mljevene verzije

6. Starbucks Caffe Verona

Mljevena kava Starbucks Caffè Verona

Starbucks Caffe Verona je certificirana organska opcija tamnog pečenja koja sadrži tamni kakao i pregoreni šećer. To je isti bogati okus koji ste očekivali od kave iz restorana Starbucks, iako je nešto slabiji u mljevenoj verziji.

Ovaj napitak je jak i neće se svidjeti svim kavopijama. Također je prilično skupo i nije idealno ako pijete velike količine kave.

Pros

 • Organski
 • Bogat okus
 • Naznake kakaa i pregorenog šećera

7. McCafé Premium mljevena kava

McCafé Premium srednje tamno pržena mljevena kava

McCafé Premium mljevena kava je označeno kao tamno pečeno, ali je zapravo više srednje tamno pečeno. U ovo pečenje uključeni su samo tvrdi grah uzgojen na velikim nadmorskim visinama, što rezultira bogatim, glatkim okusom. Zrna arabice potječu 100% etički s farmi s certifikatom Rainforest Alliance.

Ova mljevena kava blago je kisela, a mnogi su kupci primijetili da velike limenke s vremenom gube svježinu. Morat ćete kupiti ovu kavu u manjim pakiranjima kako biste stalno dobivali svježu šalicu. Nažalost, to je manje ekonomično od kupnje na veliko.

Pros

 • Zrna kave iz etičkih izvora
 • Uključuje samo tvrdi grah s velikih nadmorskih visina

Protiv

 • kiselo
 • Velike limenke s vremenom gube svježinu

8. 1850 Kava

1850 Kava

Za lagano prženu, blagu kavu glatkog okusa koja nije gorka, ne tražite dalje od 1850 Kava. Ovu mljevenu kavu proizvodi Folgers, poznat po svojim ekonomičnim mješavinama mljevene kave. Ovo je njegova vrhunska linija kave koja je dostupna i u mljevenom i u obliku cijelog zrna. Malo je skuplja od obične Folgers mljevene kave, ali je kiselost niska i okus je blag.

Jedina zamjerka ovoj kavi je da postoji mala razlika u okusu između obične Folgers kave i 1850, ali je cijena 1850 viša. Ako kupujete kavu od cijelog zrna, 1850 je najbolji izbor, ali je ekonomičnije držati se običnih Folgera za mljevenu kavu.

Protiv

 • Ima okus kao Folgers s višom cijenom

9. Folgers francuska mljevena kava s okusom vanilije

Folgers francuska mljevena kava s okusom vanilije

Razina pečenja: Srednje pečeno

Folgers francuska mljevena kava od vanilije nudi jedinstvenu opciju za mljevenu kavu prožetu okusima vanilije. Okus i miris izrazito su isti kao kod Folgersovog običnog napitka s malo dodane arome. Nema umjetan okus i nije intenzivan, tako da je lijepa promjena u odnosu na običnu kavu ako je želite miješati.

Za one koji ne vole kiselu kavu, ovo je dobra opcija, a dolazi s pristupačnom cijenom. To je povoljna marka mljevene kave, stoga ne očekujte istu vrstu punog okusa koju biste pronašli u vrhunskim mljevenjima.

Pros

 • Jeftin
 • Okus nije prenaglašen niti umjetan
 • Nije kiselo

10. Maxwell House Rich Dark Roast

Maxwell House bogata tamno pržena mljevena kava

Maxwell House mljevene kave dostupni su u tamno pečenom i srednje pečenom. Dostupne su samo u jednom mljevenju, što bi moglo biti razočaravajuće za one koji vole fino mljevenu kavu. Ova mješavina nudi gladak, uravnotežen okus koji je prikladan za svakodnevno piće. Sva ambalaža se može 100% reciklirati, što nudi prednost u odnosu na robne marke koje koriste plastične posude za smještaj kave.

Malo je kiselija, pa neće biti za svakoga, ali je cjenovno pristupačna i sve u svemu, izvrsna je, ekonomična opcija mljevene kave.

Pros

 • Ambalaža koja se može reciklirati
 • Više mogućnosti pečenja
 • Uravnotežen, gladak okus

Protiv

 • kiselo
 • Nije dostupno u finom mljevenju

Vodič za kupce: odabir najbolje mljevene kave u Kanadi

Ako niste sigurni na što trebate paziti kada kupujete mljevenu kavu, došli ste na pravo mjesto. Evo čimbenika koje treba uzeti u obzir prilikom kupnje:

 • Bilješke okusa Započnite tako da odredite koju razinu prženosti kave želite: svijetlu, srednju ili tamnu. Također, svaka mješavina ima različite naznake okusa. Neki su dimljeni, čokoladni ili orašasti. Možda ćete otkriti da volite tamno pečeno meso, ali ne ono s dimljenim notama. Ovo će suziti vašu potragu za savršenim napitkom.
 • Cijena — Ako svaki dan popijete šalicu (ili više šalica) kave, prilikom odabira mljevene kave morate uzeti u obzir cijenu. Cijena ne određuje uvijek kvalitetu kave, stoga se s njom isplati eksperimentirati. Možda ćete otkriti da vam se više sviđa limenka kave od 5 dolara nego limenka od 50 dolara. Cijena ne određuje vaš ukus.
 • Veličina — Mljevena kava može s vremenom postati ustajala ako se kupuje u velikim količinama. Ako imate mnogo ljudi u kući i popijete veliku količinu kave, kupnja velikih limenki može biti u redu. Ako živite sami i pijete samo šalicu ili dvije dnevno, možda je bolje kupiti manje vrećice.

Koliko mljevene kave trebam skuhati?

Vrsta aparata za kavu koji imate, veličina posude koju pripremate, veličina mljevenja i jačina kave koju želite mijenjaju količinu kave koju trebate staviti u posudu. Coffee’s Golden Ratio može vam dati pouzdanu smjernicu za većinu vrsta kave: 1 gram kave na svakih 15-18 grama vode. Da biste to točno shvatili, trebat će vam kuhinjska vaga. Dobra polazna točka su 2 žlice na svakih 6 unci vode.

razdjelnik 2

Zaključak

Kicking Horse Kava s konjskom snagom je naša preporuka za najbolju mljevenu kavu u Kanadi. Ova kanadska tvrtka za proizvodnju kave poznata je po svojim bogatim okusima i dosljednim mješavinama kave, a mljevene sorte nisu iznimka. Najbolja mljevena kava u Kanadi za novac je Folgers Classic Roast. To je odlična opcija za svakodnevnu kavu dobrog okusa po razumnoj cijeni.


Autor istaknute slike: Redrock Photography, Shutterstock

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *